Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatjes Lisa en Marlinda

,,In je eentje naar de kermis, daar is toch niks aan?"

,,Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma," vertelt Lisa. ,,Ik kende niemand in mijn vriendenkring die vrijwilligerswerk deed en had het zelf ook nog nooit gedaan. Maar het sprak me gelijk aan. Dus ging ik online op zoek naar het maatjesprogramma dat ik in het tv-spotje zag. Toen kwam ik terecht bij BestBuddies, een organisatie die jongeren met en zonder mentale en/of fysieke beperking samenbrengt."

,,Ik had nog nooit in mijn leven echt contact gehad met iemand met een mentale beperking en was hier erg benieuwd naar. Daarnaast wilde ik ook graag een steentje bijdragen. Na wat mailcontact werd er een match gemaakt tussen mijn interesses en die van mijn potentiële Buddy. Al snel volgde de eerste afspraak met Marlinda."

,,Na nog geen vijf minuten fietsen vanaf mijn huis kwam ik bij een woongroep aan. Daar ontmoette ik Marlinda. Het klikte gelijk, we hebben gekletst en thee gedronken en gelijk een volgende afspraak gemaakt. Nu spreken we al twee jaar eens in de twee weken af om iets leuks te doen. Vaak gaan we wandelen, knutselen, een ijsje eten, naar de stad of een filmpje kijken. En het is nog steeds heel gezellig! Ook mogen we twee keer per jaar gratis meedoen aan een activiteit die wordt georganiseerd voor BestBuddies."

,,Het leukste dat Marlinda en ik ooit samen hebben gedaan is samen naar de kermis in Etten-Leur. Hoewel ik zelf niet zo'n kermisfanaat ben, ging ik hier met Marlinda naartoe omdat zij dat echt geweldig vindt. Samen hebben we heel de dag dubbel gelegen om het spookhuis en alle attracties. Uiteindelijk werd ik zo duizelig van alle attracties, dat Marlinda nog maar een paar rondjes zonder mij is gegaan."

,,Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland een maatje heeft om iets mee te ondernemen. Want in je eentje naar de kermis , daar is toch niets aan?"

Ben je geïnspireerd geraakt en wil jij ook iets doen voor een ander? Bekijk hier de hulpvragen in jouw buurt!

,,Ik vind het belangrijk dat iedereen in Nederland een maatje heeft"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen