Direct naar de inhoud van deze pagina

Joke voor Joyce

Joke hoeft niet meer naar de apotheek voor een praatje

,,Dankzij Joyce kon ik naar de begrafenis van mijn beste vriendin"

Op zondagmorgen ging Joke altijd naar de apotheek in het ziekenhuis. ,,Niet omdat ik iets nodig had, maar om aanspraak te krijgen. Om me minder eenzaam te voelen."

Petra ging iedere week een paar keer langs bij Joke, de beste vriendin van haar moeder. Joke had drie mannen verloren. Ze had geen familie, geen kinderen. En naast de moeder van Petra had ze geen vrienden of vriendinnen. Altijd nam Petra haar mee naar verjaardagen. Ook met Moederdag was Joke erbij, want ze hoorde bij de familie.

Toen de gezondheid van Petra's moeder verslechterde, moest ze verhuizen naar een plek waar ze de zorg kon krijgen die ze nodig had. Dit betekende dat Joke alleen achterbleef in Zevenkamp. Petra probeerde nog heen en weer te reizen, maar dit hield ze niet lang vol. Ze vond het pijnlijk om te zien dat zo'n lieve, vlotte en leuke dame zo verschrikkelijk eenzaam was.

Petra zocht een oplossing. Zonder verwachting plaatste ze een hulpvraag op Rotterdammersvoorelkaar. Al snel kreeg ze reacties. Drie mensen gaven aan dat ze Joke wilden bezoeken. Waaronder Joyce, een net gepensioneerde vrouw van middelbare leeftijd die altijd met ouderen had gewerkt. Bij de eerste afspraak klikte het meteen. Joyce vindt het gezellig om langs te gaan bij Joke. Samen drinken ze een bakje koffie of maken ze een wandeling. Petra is ontzettend blij dat Joke niet meer zo eenzaam is.

Een maand geleden overleed de moeder van Petra. Het was een zware tijd, Petra had het erg druk met de begrafenis. Joke had geen vervoer. Het leek er dus op dat zij niet aanwezig kon zijn bij de begrafenis van haar beste vriendin. Op de dag van de begrafenis hoorde Joyce dit. Ze stapte direct in de auto en reed met Joke naar Amersfoort. Voor Petra en haar familie was het een hele fijne verrassing dat Joke er dankzij Joyce toch bij was.

Wil jij ook verschil maken in het leven van een ander en jezelf en de ander happy maken? Kijk in onze hulpvragen over gezelschap bieden.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen