Olivia vond vriendschap

Olivia is 20 jaar, is net begonnen met HBO Social Work en sinds de zomer van 2020 vrijwilliger bij Maatjesproject Zeeland. Ze stond al een tijdje ingeschreven bij NLvoorElkaar, toen ze de oproep van Humanitas tegenkwam en besloot zich aan te melden.

Lees het verhaal

Studentenhuis vs. dorp

Begin vorig jaar verhuisde ik van mijn studentenhuis met elf man in het altijd gezellige Utrecht naar een piepklein dorpje in de buurt van Gouda. Het was een grote beslissing voor mij en mijn vriend om te gaan kopen, maar we kochten een mooi huis dat vergeleken met de prijzen in de stad zoveel meerwaarde had.

Lees het verhaal

Els overwint eenzaamheid

Els, een sterke vrouw van 47 jaar uit Haarlemmermeer, had een heftige week achter de rug. De maatschappelijk werkster was op vakantie en ze zat midden in een verhuizing. Toch vond ze het zó belangrijk dat ze tijd heeft vrijgemaakt om haar verhaal met ons te delen. Ze vertelt over hoe zij het aangepakt heeft om zich niet meer eenzaam te voelen en raadt iedereen aan hetzelfde te doen. Dit is haar verhaal:

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Helpen te paard

Vrijwilligers werk doen, iets waar ik vaak aan had gedacht maar waar het eigenlijk nog nooit echt van was gekomen. Waarom niet? Ik heb eigenlijk geen idee. Ik hou ervan om anderen te kunnen helpen, genoot van tijd doorbrengen met opa en oma maar echt verder dan dat kwam ik niet. Misschien was het toch een beetje de angst om een ‘verplichting’ aan te gaan die mij tegenhield. Want paste dit wel in mijn drukke leven, kon ik hier tijd voor vrij maken?

Lees het verhaal

Jeannette's Engelentafel

''Al een aantal jaar had ik na elke kerst weer het gevoel van, is dit het nou? Dan had ik echt een leuke kerst gehad met familie en vrienden, maar miste ik toch zingeving. Daarnaast heb ik zelf een periode gehad waarin ik net was gescheiden en momenten had dat het niet vanzelfsprekend was dat je zomaar werd uitgenodigd terwijl je dat eigenlijk wel zou willen, vooral met kerst. Toen is het idee van de EngelenTafel ontstaan. Mijn man en ik houden allebei van koken en vinden het leuk om mensen over de vloer te hebben, vanuit die gedachte zijn we met kerst mensen uit gaan nodigen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is. Zo is de EngelenTafel geboren.''

Lees het verhaal

Eventmanager Petra

Petra begon met vrijwilligerswerk bij DeBroekriem toen ze haar baan kwijtraakte. Nu is ze project- en communicatiemanager bij deze organisatie. ,,Zo zie je maar hoe het kan lopen!"Vorig jaar februari verloor Petra haar baan. Tijdens een gesprek met haar loopbaancoach werd ze getipt over DeBroekriem*. ''Ik had nog nooit van de organisatie gehoord en besloot snel een kijkje op de website te nemen. Ik vond het een onwijs mooi concept. Daarnaast zag ik dat ze vacatures open hadden staan voor eventmanagers(+/- 8u p/w). Dat sprak me meteen aan. Mensen samenbrengen en elkaar verder helpen en inspireren, daar werd ik blij van. Ik zou de kans krijgen om zelf workshops te organiseren voor werkzoekenden en daarbij zelf het onderwerp te mogen bepalen.''

Lees het verhaal

Een sprong in het diepe

Milan (19) kwam er door vrijwilligerswerk achter dat hij helemaal niet happy werd van Informatica. Hij vond zijn passie en plezier in het helpen van kinderen. Op het laatste moment veranderde hij zelfs nog zijn studiekeuze. En nu doet hij iets wat hem echt blij maakt.

Lees het verhaal

Zehra en Anne

"Ik stond al een halfuur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van vier? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas boeken was ik eindelijk klaar voor mijn eerste voorleessessie met Zehra.

Lees het verhaal

We zijn er voor elkaar

"We zijn er voor elkaar", dat is de instelling waarmee Hans in het leven staat. Waar hij kan, helpt hij anderen. En daar helpt hij ook zichzelf mee.

Lees het verhaal

Maatjes Lisa en Marlinda

,,Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma," vertelt Lisa. ,,Ik kende niemand in mijn vriendenkring die vrijwilligerswerk deed en had het zelf ook nog nooit gedaan. Maar het sprak me gelijk aan. Dus ging ik online op zoek naar het maatjesprogramma dat ik in het tv-spotje zag. Toen kwam ik terecht bij BestBuddies, een organisatie die jongeren met en zonder mentale en/of fysieke beperking samenbrengt."

Lees het verhaal

Succesverhaal: Carla

,,Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van borselevoorelkaar.nl, zegt Carla Blokland, casemanager dementie bij Zeeuwse Zorgschakels. ,,Maar ik had vrijwilligers nodig voor hulpvragen van mijn cliënten, dus ik plaatste mijn hulpvragen. En alle keren was het binnen twee dagen raak. En het klikte ook nog direct tussen de hulpvrager en de vrijwilliger. Het was drie keer een lucky shot."

Lees het verhaal

Joke voor Joyce

Op zondagmorgen ging Joke altijd naar de apotheek in het ziekenhuis. ,,Niet omdat ik iets nodig had, maar om aanspraak te krijgen. Om me minder eenzaam te voelen."

Lees het verhaal

Fiona durft te vragen

Fiona (25) heeft soms wel 30 epileptische aanvallen op een dag. Daardoor zijn kleine, dagelijkse dingen erg lastig voor haar. Via een kennis kwam ze bij NLvoorelkaar terecht. Na vele jaren durfde ze eindelijk hulp te vragen. Ze plaatste haar hulpvraag en kreeg enorm veel positieve, lieve reacties. ,,Er waren zo veel mensen die me wilden helpen. Het is zo mooi dat dat kan!"

Lees het verhaal

Coby durft te vragen

,,Meteen toen Marry binnenkwam, wist ik het. We hadden direct een klik," vertelt Coby. Ze plaatste een tijdje geleden een hulpvraag op de website. De eerste reactie liep op niets uit. ,,Maar daarna stuurden jullie mij een mailtje met een aantal mensen die misschien wel iets voor mij konden betekenen. Zo vond ik Marry. Toen we afspraken om kennis te maken, bleef ze gelijk tot vijf uur kletsen. We vertelden elkaar over ons leven. 'Wat fijn dat ik dit gedaan heb', dacht ik."

Lees het verhaal

Succesverhaal: Tom Koole

Tom Koole uit Heinkenszand is blij met het vrijwilligerswerk dat hij via Borsele voor Elkaar heeft gevonden. Hij bezoekt mensen in een verzorgingshuis en leidt een praatgroepje. ,,Door de hulp van vrijwilligers zitten deze mensen niet zo vaak alleen op hun kamer."

Lees het verhaal

Daten met een doel

Daten. Het is spannend, soms leuk, soms verschrikkelijk en soms fantastisch. Maar of je nu net een nieuwe Tinder-vlam hebt opgeswipet of jouw date inmiddels al jaren meegaat; je wilt graag iets origineels doen.

Lees het verhaal