Maatschappelijke Stage: Schrijfactie

Maatschappelijke Stage: Schrijfactie

Plaats:
Heel Nederland
Categorie:
Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
soms
Tip anderen via:

In verschillende landen ter wereld worden mensen opgepakt omdat zij een andere mening hebben dan de regering van dat land. Amnesty International probeert deze gewetensgevangenen vrij te krijgen en te zorgen dat mensen worden beschermd. Door middel van publiciteit, brieven en handtekeningen probeert Amnesty regeringen onder druk te zetten. Ook zijn er heel veel vrijwilligers die namens Amnesty een kaartje sturen naar gewetensgevangenen, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Jij kan hieraan bijdragen door zelf een schrijfactie te organiseren op jouw school. Bespreek met je stagecoördinator of mentor op jouw school wanneer jij deze schrijfactie kan organiseren. Dit kan op één dag zijn, maar je kan dit ook verdelen over meerdere momenten, bijvoorbeeld tijdens de Engelse les of tijdens de pauze in de kantine. Het gaat er om dat jij met heel veel medeleerlingen op jouw school zo veel mogelijk brieven schrijft.

Je begint je stage met het maken van een e-learning op de website van Amnesty. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage. Vervolgens maak je zelf afspraken op jouw school. Zodra deze afspraken gemaakt zijn, kan je via een bericht het stappenplan en de materialen voor jouw schrijfactie aanvragen. Amnesty helpt je met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen. Alle benodigde materialen zoals posters, schrijfblokken, enveloppen en pennen ontvang je ook gratis via Amnesty.

Zelfstandigheid en wat enthousiasme. Je moet het leuk vinden om anderen uit te leggen waarom de brief geschreven wordt en wat ze moeten doen, namelijk de brief ondertekenen of zelf overschrijven. De voorbereiding en afspraken waar je de actietafel neerzet regel je ook zelf dus een beetje kunnen organiseren en plannen is ook belangrijk.

Kijk voor meer informatie op de website van Amnesty International Nederland, bij Maatschappelijke Stage!

Voor de maatschappelijke stage:
Sector Goede Doelen
Sector Kennis & Leren

  • De hulpvraag van Julia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Julia is eerder via deze website geholpen
Laat Julia weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Aangesloten bij:
organisatie logo Amnesty International
Geplaatst door:
Profielfoto van Julia
35% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Julia
  • De hulpvraag van Julia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Julia is eerder via deze website geholpen
Jongeren
Ja
Beschikbaarheid:
soms

Meer hulpvragen van Julia namens Amnesty International

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Maatschappelijke Stage: Leer ze 'n lesje Heel Nederland Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Maatschappelijke Stage: Geld inzamelen Heel Nederland Coördineren & regelen (bv. evenementen), Collecte & fondsenwerving